Sandra SchillemansBrand Marketing Professional bij Treatwell

  Wie ben je?

  Sandra Schillemans (30 jaar), woonachtig in Amsterdam. Ik werk als brand marketing professional bij Treatwell: het snelst groeiende online platform voor beauty in Europa. Met creativiteit en een ondernemersgedachte maak ik mensen bekend met het product, en laat ze uiteindelijk van het merk houden.

  Wat ik het liefst doe, is van niets iets maken. Daarom heb ik mij gespecialiseerd in online start-ups waar strategisch nog veel kan worden opgebouwd en een merk nog volledig te vormen is. Naast mijn werk ben ik actief bij TEDxAmsterdam, een internationaal platform waar we mensen en ideeën met elkaar verbinden.

  Heb je altijd geweten wat je wilde worden?

  Toen ik jong was wilde ik topsporter worden. Sporten deed ik bijna dagelijks, en nog steeds sport ik vaak. Wat me denk ik zo motiveert om veel te sporten is dat ik elke keer merk dat ik veel doorzettingsvermogen heb. Ik geloof echt dat we veel meer aan kunnen dan we zelf denken. Vanuit die gedachte, gecombineerd met mijn nieuwsgierigheid naar het ondernemerschap – en daarmee ook wel naar spanning en avontuur –  ben ik mij gaan ontwikkelen binnen groeiende bedrijven. Voor de eerste keer gaan werken bij een start-up was een sprong in het diepe, maar ik merkte al snel dat ik daar erg veel energie uit haalde. Mijn doorzettingsvermogen bleek hier een onontbeerlijke eigenschap, samen met een flinke portie creativiteit.

  Hoe ben je gekomen waar je nu bent? Heb je jezelf wel eens een duw moeten geven?

  Met lef en doorzettingsvermogen heb ik veel geprobeerd, gezien en gedaan. Ik heb van jongs af aan met gepassioneerde ondernemers gewerkt, die hun omgeving enorm uitdagen. Als je in zo’n omgeving je nek niet uit durft te steken, blijf je achter. Om mee te kunnen doen, is het belangrijk te onderzoeken wat je leuk vindt en te doen waar je goed in bent. Dan ben je in je kracht en kun je echt bijdragen en snel schakelen. Natuurlijk heb ik mijzelf vaak een duwtje moeten geven en heb ik geleerd wat wel en niet goed werkt. Het is zoeken naar de goede dingen goed doen, en niet alleen dingen goed doen. Discipline is wel iets wat hoort bij succesvol zijn. Als ik ergens voor ga, heb ik een natuurlijke drive en word ik enthousiast. Ik heb geleerd nieuwsgierig te zijn. Daarvoor moet je je soms kwetsbaar opstellen om vervolgens iets te kunnen leren. Ik heb de juiste mensen om mij heen verzameld waarvan ik kan leren. Zowel vrienden die elkaar alles gunnen, als zakelijke sparringpartners; o.a. mensen uit de start-up scene. We discussiëren veel en delen successen om van elkaar te kunnen leren.

  Wat is jouw doel of droom? Waar sta je over 5 jaar?

  Mijn droom is om aan het roer te staan van een bedrijf, en over 5 jaar zakenvrouw van het jaar te zijn.

  Wat betekent succes voor jou en hoe belangrijk is het in je leven?

  Succes is gelukkig zijn, het allerbelangrijkste! Gelukkig zijn betekent voor mij dat je kunt doen wat je leuk vindt. Daarin zoek ik naar de juiste balans tussen werk en privé. In beide gevallen ben ik ambitieus en probeer overal alles uit te halen. Soms zijn de dagen te kort. Daarom wil ik realistisch zijn in mijn planning en verwachtingen goed managen richting mijzelf, vrienden en collega’s, om teleurstellingen te voorkomen. Je kunt niet alles doen, dus focus ik op de dingen die mij energie geven. Dat maakt mij gelukkig.

  Wanneer en op welke manier heb jij een van je grootste levenslessen geleerd?

  Helaas heb ik op veel te jonge leeftijd mijn moeder verloren. Dat heeft mij met beide benen op de grond gezet. Ik heb gezien wat vechten is, omdat ik zag hoe zij kon vechten. Tegelijkertijd heeft het mij geleerd te relativeren en te genieten van de kleine dingen in het leven. Tegenslagen in je werk kom je eigenlijk altijd wel tegen, en in grotere mate als je lef toont. Maar wees moedig en geloof in jezelf. Zo streef je je eigen doelen na. Ik houd van authentieke mensen, en probeer dat ook altijd zelf te zijn.

  Waar ben je het meest trots op?

  Dat ik mijzelf durf te zijn, kwetsbaar en zelfverzekerd tegelijkertijd. Daardoor heb ik zoveel mooie dingen mee mogen maken, privé en zakelijk. Ik woon op een heerlijke plek in Amsterdam, heb enorm fijne mensen om mij heen en ook van mijn werk krijg ik veel energie. De experimenten binnen start-ups zijn voor mij uitdagend en spannend. Een experiment kent meerdere wegen naar Rome, en op sommige van die wegen kom je tegenslagen tegen. Dat is niet erg; tegenslagen geven juist nieuwe inzichten en kennis om verder te kunnen groeien.  

  Wat is het grootste compliment dat je ooit gekregen hebt en van wie kreeg je die?

  Dat is van mijn moeder geweest. Niemand kon ooit trotser zijn dan zij, en daar haal ik veel kracht uit.

  Wat zou jij andere vrouwelijke professionals voor advies willen geven in hun carrière?

  Wees authentiek. Heb lef en wees niet bang anderen iets te gunnen. Moed moet, maar blijf wel dicht bij jezelf. Zorg ervoor dat je alles kunt onderbouwen, daarmee heb je overtuigingskracht. Dit geeft je het zelfvertrouwen dat je zo nodig hebt om je dromen na te jagen.

   

  Stuur ons een bericht

  Heb je een vraag of opmerking? Dan horen we dat graag. Stuur een bericht en we komen er zo snel mogelijk op terug.

  Not readable? Change text. captcha txt