Constance ScholtenCEO & Co-Founder bij Camarilla

  Constance Scholten is pas 29 en heeft al een indrukwekkende carrière achter de rug! Ze is oprichter van Camarilla, ‘s werelds kleinste sociale netwerk.

  Al vroeg verkoos ze haar liefde voor het internet boven haar studie rechten. Toen ze 23 was, werd Constance partner bij Van Beuningen & Partners (een werving & selectie bureau), om vervolgens als Commercieel Directeur bij TravelBird aan de slag te gaan. In deze tijd -ze was net moeder geworden en veel op reis- ontstond het idee van Camarilla; een plek waar je foto’s plaatst voor je 15 beste vrienden en waar reacties op je foto’s altijd 1-op-1, dus privé zijn. Nu iets meer dan een jaar later is Camarilla, ‘s werelds kleinste sociale netwerk, met een snelgroeiend aantal gebruikers uit meer dan 95 landen, het middelpunt van attentie. Wat houdt deze succesvolle techvrouw en ondernemer bezig en hoe is ze gekomen waar ze nu is?

  Heb je altijd geweten wat je wilde worden?

  Als ik terugdenk aan mijn jeugd, herinner ik me hoe mijn moeder mij vaak zei dat ik altijd mijn dromen moest volgen. Zij zei dit niet alleen als moeder, maar ook als succesvolle internationale zakenvrouw. Van jongs af aan heb ik dromen die ik probeer te volgen. In deze dromen is het visueel heel duidelijk wat ik doe. Doordat het ‘volg je dromen’ er bij mij vroeg is ingeprent, durf ik de volgende stap telkens relatief makkelijk te zetten. In één van de allereerste dromen was ik volop aan het reizen om verschillende talen te leren. Gesteund door die droom behaalde ik mijn VWO diploma op 16 jarige leeftijd. Toen dat lukte, heb ik mezelf beloofd altijd de route te volgen die mijn intuïtie aangeeft.

  Hoe ben je gekomen waar je nu bent? Heb je jezelf wel eens een duw moeten geven?

  Veel vaker dan mezelf een duw geven, heb ik iets gedaan wat niet conform de norm is. Absoluut nooit om te schoppen maar des te meer omdat het mij gelukkiger maakt. Natuurlijk is het gevoel de ene keer sterker dan de andere keer, en natuurlijk ervaar ik wel eens angst voor wat het zal brengen. Een duw door die angst heen was nodig om mijn studie af te breken en recenter bij het opzeggen van die heel goede baan bij TravelBird om Camarilla werkelijkheid te zien worden. Een film die heel mooi laat zien dat juist daar waar duwtjes nodig zijn de weg naar geluk ligt, is ‘Hector in the search of happiness’. Moet je gezien hebben!

  Wat is jouw doel of droom? Waar sta je over 5 jaar?

  Ik ben gepassioneerd over antropologie (human behavior), technologie en innovatie en over 5 jaar ben ik, naast Camarilla, actief in meerdere ondernemingen, die een constructieve impact hebben op de wereld waar we in leven.

  Wat betekent succes voor jou en hoe belangrijk is het in je leven?

  Voor mij betekent succes: daar doorgaan waar anderen de moed verliezen. Als je een doel hebt, moet je altijd bereid zijn door te gaan, ook bij tegenstand of een tegenslag. Hoe groter de droom, des te meer je die moed nodig hebt. Heb je er alles aan gedaan maar haal je toch je uiteindelijke doel niet, no worries. Waarschijnlijk ontdek je dan dat de weg ernaar toe je veel meer goeds heeft gebracht dan je ooit had durven hopen, en gelukkig is dat voor mij veel belangrijker geworden.

  Wanneer en op welke manier heb jij een van je grootste levenslessen geleerd?

  Toen ik begon als ondernemer was ik alleen gericht op het behalen van de door mijzelf opgelegde doelen. Ik werkte dag en nacht, en dat stopte nooit. Geen moment van rust zonder schuldgevoel. Totdat ik in 2010 Aniek, mijn schoonzusje, verloor na een jarenlange heldhaftige strijd tegen haar hersentumor. Zij heeft mij de grootste levensles meegegeven die tot op de dag van vandaag impact op mijn leven heeft. Zij heeft mij namelijk laten zien dat je kan vertrouwen op wat het leven je brengt. Hierdoor kan ik veel meer genieten van het moment waar we in leven, van mijn gezinnetje en meest dierbaren, van de natuur, sport/yoga, of gewoon rust. Minder moeten, meer loslaten.

  Waar ben je het meest trots op?

  Op de mensen waarmee ik mij mag omringen, zowel professioneel als privé. Unieke mensen, met bijzondere talenten, die mij dagelijks inspireren. Daar ben ik super trots op en dankbaar voor!

  Wat is het grootste compliment dat je ooit gekregen hebt en van wie kreeg je die?

  Die kwam van mijn moeder! Zij heeft een talent om op de juiste momenten complimenten gegeven, waardoor ik een goed zelf vertrouwen heb kunnen opbouwen. Toen ik haar 10 jaar geleden vertelde dat ik mijn studie wilde afbreken om mij te gaan richten op mijn ondernemerschap antwoordde ze: ,,OK, Stance, je krijgt een jaar respijt omdat ik weet dat je het in je hebt.” Dat vertrouwen heb ik altijd als een groot compliment beschouwd.

  Wat zou jij andere vrouwelijke professionals voor advies willen geven in hun carrière?

  Richt je op dat wat jou gelukkig maakt en energie geeft. Alleen op die manier kun je de grootste positieve impact op je omgeving hebben. En bovenal: laat je nooit verleiden om in het stigma van man of vrouw te denken; Be the change you want to see in the world!

   

  Stuur ons een bericht

  Heb je een vraag of opmerking? Dan horen we dat graag. Stuur een bericht en we komen er zo snel mogelijk op terug.

  Not readable? Change text. captcha txt