Anurag ten KloosterEigenaar/Trainer/Coach Miraconsult

  Anurag ten Klooster is een succesvol zelfstandig ondernemer in een branche waar veel ondernemers nauwelijks rond kunnen komen. Ze leidt mensen op, traint en coacht op het gebied van compassie en mindfulness. Sinds 1990 heeft ze al duizenden mensen begeleid en ze leidt al 18 jaar haar bedrijf Miraconsult.

  Heb je altijd geweten wat je wilde worden?  

  Als kind wilde ik naar de Kunstacademie, ik was vaak aan het tekenen, schilderen en schrijven. Maar ik las ook graag boeken over mensen die psychisch in de knoei zaten, of een rotjeugd hadden, of alleen waren en fantaseerde als puber dat ik in een kindertehuis werkte. Ik vond gedrag wat afweek van normaal heel interessant. Ik voelde me zelf vaak anders dan klasgenoten, ik was een hoog sensitief kind.  Ik was nieuwsgierig naar hoe mensen in elkaar zaten en waarom ze deden, voelden en dachten wat ze deden.

  Hoe ben je gekomen waar je nu bent? Heb je jezelf wel eens een duw moeten geven? 

   Als twintiger hield ik al veel van reizen, nieuwe dingen ontdekken. Het liefst zat ik in Azië en iedere keer naar een ander land. In India ontdekte ik hoe interessant ik het vond om mezelf beter te leren kennen. Ik volgde meditaties en trainingen gericht op innerlijke groei. In mijn vakanties werkte ik als reisleider en ontdekte dat ik het leuk vond om met groepen te werken. Nadat ik terugkwam werd ik aangenomen bij een groot trainingsbureau waar ik trainingen in het bedrijfsleven gaf. Ik volgde de een na de andere opleiding. Ik stond in de trainingen helemaal in mijn kracht, maar ik vond er niets aan om op kantoor te werken. Ik voelde me meer een freelancer, ik trainde groepen en werkte voor de rest vanuit huis. De stap naar voor mezelf beginnen na negen jaar bij dit trainingsbureau gewerkt te hebben was dan ook een logische. Ik was blij dat ik nu alleen die mensen kon begeleiden die uit zichzelf gemotiveerd waren tot persoonlijke groei.

  De afgelopen jaren ben ik op zoek gegaan hoe ik een goed lopend bedrijf kan hebben zonder dat het me heel veel tijd kost, omdat ik veel tijd aan mijn kinderen wil besteden, nu ik er alleen voor sta sinds de dood van mijn partner. En hoe ik dat kan doen op het gebied wat ik het meest zinvol vind. Er zijn zoveel mensen die niet tevreden of gelukkig zijn en maar doorrennen in het leven. Dat kan anders.

  Ik help mensen lichter te leven (daar heb ik ook een boek over geschreven). Ik wil eraan bijdragen dat heel veel mensen lichter gaan leven. Hoe veel fijner zal het dan zijn voor iedereen.

  De volgende stap in mijn bedrijf voelde dan ook als logisch: Ik ben mijn eigen opleiding tot Mindfulness en Compassiecoach gestart. Hier kan ik al mijn kennis en ervaring in kwijt en mensen opleiden om anderen te helpen lichter te leven. Zo kunnen er nog meer mensen worden geholpen. De eerste groepen waren snel gevuld. Ook heb ik een paar onlinetrainingen gemaakt die mensen makkelijk vanuit huis kunnen volgen. Ik had onlangs 4000 mensen die meededen aan mijn online zelfcompassietraining.

  Wat is het geheim van jouw succesvolle bedrijf? Wij kennen zoveel mensen in deze branche die goed zijn in hun werk maar niet aan klanten komen… Jou is het altijd gelukt om veel mensen te bereiken. Hoe doe je dat?

  Ik blijf een mens die graag nieuwe dingen doet en ontdekt. Vandaar ook dat ik vaak een nieuwe stap verzin. Ik denk dat mijn kracht ligt in het feit dat ik nieuwe ontwikkelingen op de voet volg en hier graag op inspeel. Als ik denk dat het mijn cliënten helpt en dat het aan gaat spreken, probeer ik mijn business aan te passen aan de nieuwste ontwikkelingen. Zo heb ik online trainingen ontwikkeld, geef ik webinars en schrijf ik boeken over mijn onderwerpen. En ik heb een mooie ‘community’ op facebook.

  Met mijn instelling dat ik mijn hele leven blijf leren, sta ik open voor allerlei zienswijzen en ontwikkel ik mij ook steeds verder door middel van trainingen en opleidingen. Ik denk dat dat erg belangrijk is.

  Wat is jouw doel of droom? Waar sta je over 5 jaar? 

  Over 5 jaar heb ik een paar grote events geleid die gaan over lichter leven en zelfcompassie en met mijn trainingen, opleiding, en boeken vele mensen geïnspireerd tot lichter leven door meer zelfcompassie en mindfulness in hun leven te brengen. Ik wil daarin een inspirator zijn. Mijn stuk bijdrage om de wereld een beetje vriendelijker te maken.

  Wat betekent succes voor jou en hoe belangrijk is het in je leven?  

  Succes betekent voor mij dat ik op verschillende gebieden in een flow en vanuit vertrouwen functioneer. Dat klanten mij gemakkelijk weten te vinden, dat het goed met mij en mijn kinderen gaat, dat er ruimte is, rust is, maar ook tijd voor nieuwe avonturen. Dat er genoeg geld is om vaak op reis te gaan en de dingen te doen die ik leuk vind. Dat ik me op geen gebied laat belemmeren.

  En vooral dat ik vrijheid ervaar in wat ik doe en wanneer ik dit doe.

  Ik vind dat ik nu het meeste succes heb in mijn bedrijf, omdat ik meer mensen bereik in minder tijd en omdat dit voortkomt uit het puur mezelf zijn en mezelf laten zien. Dat maakt dat mensen mij vertrouwen en bij mij een training of opleiding willen doen.

  Wanneer en op welke manier heb jij een van je grootste levenslessen geleerd? 

  Ik heb het meeste geleerd van mijn lichamelijke beperkingen. Om ondanks dat ik dingen niet kon toch creatief mijn ruimte te vinden om nieuwe dingen te doen, nieuwe dingen te ontwikkelen. Vrijheid te ervaren.

  Waar ben je het meest trots op? 

  Dat ik een goed lopend bedrijf heb waarin ik totaal mezelf kan zijn, het goed gaat met mijn kinderen en dat mijn kinderen trots op mij zijn. En dat ik word gewaardeerd om wie ik ben, en vaak hoor dat ik mensen daarmee inspireer. En dat ondanks dat ik het sinds ik weduwe ben alleen moet doen met drie kinderen.

  Wat is het grootste compliment dat je ooit gekregen hebt en van wie kreeg je die? 

  Een van mijn cursisten schreef over mij dat ik een geweldig charismatische trainster ben die die een enorme rust uitstraalt. En dat ik cursisten weet te prikkelen om zichzelf te ontwikkelen. Dat vind ik een groot compliment.

  Wat zou jij andere vrouwelijke professionals voor advies willen geven in hun carrière? Of: wat kwam je onderweg tegen en wat kunnen andere vrouwen daarvan leren?  

  Blijf trouw aan waar jouw hart naar uit gaat en doe geen concessies in jouw keuze in wat je denkt dat jij te doen hebt in het leven. Blijf geloven, blijf doorgaan in wat jij wilt. Als je angst voelt, omarm deze angst dan en doe toch wat je wilt. Dat hoeft niet met grote stappen, begin bij de eerste kleine stap.

   

   

   

  Stuur ons een bericht

  Heb je een vraag of opmerking? Dan horen we dat graag. Stuur een bericht en we komen er zo snel mogelijk op terug.

  Not readable? Change text. captcha txt