Beinvloeden

Netwerken = geven zonder te herinneren en ontvangen zonder te vergeten.

Bij het woord netwerken denken veel mensen aan een receptie-achtige setting waarin mensen met stropdassen met visitekaartjes strooien. Geen gedachte waar de meeste mensen warm voor lopen. Netwerken is een bezigheid waar we soms zelfs onbewust mee bezig zijn. Je ontmoet iemand, stelt je voor, luistert en beantwoordt wat vragen. Zo eenvoudig kan het zijn.

Gericht netwerken komt er op neer dat je op een aandachtige manier omgaat met de mensen die je ontmoet. Het gaat om het leggen van verbinding. Hoe spreek je iemand aan, hoe maak je contact, hoe geef je aandacht en hoe luister je, is hier meer van belang dan je eigen verhaal. Goed communiceren is immers veel meer dan zelf aan het woord zijn. Pas als er een goede verbinding tot stand komt, heeft het zin om jezelf op een goede manier te presenteren en te laten zien wat jij te bieden hebt. Als er verbinding is dan is de ander bereid om jou aandacht te schenken. Altijd als je netwerkt, vraag je je af wat jij voor die ander kunt betekenen. Daarna kun je zelf ook vertellen wat jou zou helpen en hoe je (eventueel) iets voor elkaar zou kunnen betekenen.

Workshops en Trainingen

ZijDoet. biedt een serie op elkaar afgestemde trainingen aan die jou helpen jezelf te profileren. In de modules komen de volgende onderwerpen aan bod:

√ Personal branding (wat is het? waarom is het belangrijk?)
√ Je talenten zichtbaar maken
√ Jezelf authentiek presenteren
√ Krachtige elevator pitch
√ Netwerken op een natuurlijke manier
√ Een sterk online profiel
√ Netwerken via sociale media

Stuur ons een bericht

Heb je een vraag of opmerking? Dan horen we dat graag. Stuur een bericht en we komen er zo snel mogelijk op terug.

Not readable? Change text. captcha txt