Effectief beinvloeden

Als je bewust de gedachten, het gevoel of gedrag van iemand anders probeert te veranderen, is er sprake van beïnvloeding. Beïnvloeden is een belangrijke vaardigheid als je samenwerkt. Eigenlijk zouden we allemaal invloed willen uitoefenen op het werk, toch? Er zijn altijd momenten, of je nu secretaresse bent of leidinggevende, dat je een mening over het voetlicht moet krijgen bij iemand anders. En dat je iemand aan jouw kant moet zien te krijgen. Door de ander goed te observeren, kun je informatie krijgen over welke strategie je moet gebruiken om effectief te beïnvloeden.

Overtuigen is ook een vorm van beïnvloeden. Je wilt bewust iemands houding veranderen.

Waarom zou je iemand willen beïnvloeden of overtuigen? In je werk kun je veel situaties bedenken waarin dat handig is. Denk aan een project wat je graag naar je toe wilt trekken, een oplossing voor een bepaald probleem die jij wilt verdedigen, financiering krijgen voor jouw afdelingsuitje. In dit soort situaties kun je je voorstellen dat het belangrijk is dat jouw argumenten gewicht krijgen en je belangen gezien worden.

Je kunt leren om effectief te beïnvloeden. Je leert dan je je invloed te vergroten, overal en altijd, ongeacht je positie en op een manier die bij je past. Er is namelijk een aantal psychologische principes dat zich vaak op onbewust niveau afspeelt. Als je deze principes leert kennen en op de juiste knoppen weet te drukken, ben je overtuigender dan ooit.

Er zijn vanuit verschillende invalshoeken concrete handvatten om meer invloed te krijgen. In de training Effectief Beinvloeden behandelen we de meest succesvolle sociale beïnvloedingsstrategieën en krachtige overtuigingstechnieken. Uiteindelijk zul je merken dat je meer resultaat bereikt door kleine veranderingen toe te passen die je minder energie gaan kosten.

Workshops en trainingen

ZijDoet. biedt zowel organisaties als individuele professionals workshops en programma’s aan, die je in staat stellen te groeien in je carrière en je tegelijkertijd gemotiveerd en geïnspireerd te houden.

In de modules komen de volgende onderwerpen aan bod:

√ Effectief beïnvloeden
√ Sociale beinvloedingsstrategieën
√ Krachtige overtuiginstechnieken
√ Sterke onderhandelingstechnieken
√ Ontdek je leidersschapsstijl
√ Motiverend leidinggeven
√ Authentiek en ontspannen presenteren

Stuur ons een bericht

Heb je een vraag of opmerking? Dan horen we dat graag. Stuur een bericht en we komen er zo snel mogelijk op terug.

Not readable? Change text. captcha txt