Mindfulness

Leer meer in het hier en nu te zijn met mindfulness

Uit de vele onderzoeken naar mindfulness komt steeds dezelfde boodschap naar voren: mindfulness kan een heilzaam effect hebben op lichaam en geest. Bij mindfulness gaat het om aandachtig leven. Meer en meer met volledige aandacht in het huidige moment aanwezig zijn. Uit onderzoek blijkt dat mensen die met de aandacht in het nu zijn zich het gelukkigst voelen.

Door nadrukkelijker de regie te pakken over je eigen gedachten en emoties, leer je bewust omgaan met stress en spanning. Maar mindfulness brengt ook meer en intenser genieten. Het leven wordt makkelijker en voelt rijker aan. Door de training leer je om meer in het hier en nu te zijn, op een accepterende manier. Mindfulness gaat dus niet alleen over concentreren op het nu, maar vooral ook over mildheid en acceptatie.

Met zelfcompassie kun je alles aan wat op je pad komt.

Steeds meer mensen beginnen te beseffen dat zelfcompassie een onmisbaar ingrediënt is voor geluk en welzijn. Maar hoe ontwikkel je zelfcompassie? Compassie hebben met anderen lukt meestal wel. Als een collega of vriendin een foutje maakt, zou je daar niet eindeloos over doorgaan. Maar compassie hebben met jezelf is vaak een stuk moeilijker. Zelfcompassie betekent dat je vriendelijke en begripvol bent als je geconfronteerd wordt met je eigen tekortkomingen – wie heeft ooit gezegd dat je perfect moet zijn?

In de training Mindfulness en compassie leer je meer en intenser te genieten van wat er nu is, en compassie te hebben met jezelf – onmisbare ingrediënten voor een makkelijker en gelukkiger leven.

Workshops en trainingen

ZijDoet. biedt een serie op elkaar afgestemde trainingen die jou helpen een goede balans te vinden en houden tussen werk en privé. In de modules komen de volgende onderwerpen aan bod:

√ Energiemanagement
√ Bewustwording van patronen en belemmerende gedachten
√ Aandachttraining
√ Vitaliteitstraining – verminder je spanning en stress
√ Life-work balance

Stuur ons een bericht

Heb je een vraag of opmerking? Dan horen we dat graag. Stuur een bericht en we komen er zo snel mogelijk op terug.

Not readable? Change text. captcha txt