Het nieuwe werken

Wat betekent ‘het nieuwe werken’ en wat kan het jou opleveren?

Je hoort de term overal: ‘het nieuwe werken’. Maar wat betekent dat nu eigenlijk? Veel mensen zien het nieuwe werken als ‘thuiswerken’ en ‘altijd bereikbaar zijn’. Als je het zo ziet, lijkt het voor sommigen meer nadelen dan voordelen met zich mee te brengen. In de praktijk blijken veel mensen namelijk vast te houden aan oude patronen en bovendien nog meer te werken dan voorheen, met een scheve werk/privé balans als gevolg.

Het nieuwe werken gaat niet alleen om meer flexibiliteit in werkplekken maar om een totaal andere mindset, die je in staat stelt echt ‘nieuw’ te werken en te leven. En die nodig is om van de voordelen van het nieuwe werken te profiteren. Dankzij ‘Het Nieuwe Werken’ kun je meer bereiken op je eigen manier, op je eigen moment en plaats. Het nieuwe werken gaat het niet alleen om het werken, maar juist ook om het niet werken. Het gaat om de balans werk en vrije tijd. Of liever gezegd: de juiste ‘work/life blend’.

Saskia Langenberg, specialist op dit gebied, heeft zes stappen gedefinieerd die je tot een succesvol nieuwe werker maken. Met deze stappen kun je jezelf uit oude patronen bevrijden om nieuwe gewoontes aan te nemen die een positief resultaat opleveren, zowel in je werk als in je vrije tijd. Hierdoor ontstaat er een betere balans tussen werk en prive. Oefeningen en training op het gebied van Het Nieuwe Werken zijn onderdeel van het Ambition Program.

Workshops en trainingen

ZijDoet. biedt een serie op elkaar afgestemde trainingen die jou helpen een goede balans te vinden en houden tussen werk en privé. In de modules komen de volgende onderwerpen aan bod:

√ Energiemanagement
√ Bewustwording van patronen en belemmerende gedachten
√ Aandachttraining
√ Vitaliteitstraining – verminder je spanning en stress
√ Life-work balance

Stuur ons een bericht

Heb je een vraag of opmerking? Dan horen we dat graag. Stuur een bericht en we komen er zo snel mogelijk op terug.

Not readable? Change text. captcha txt