Blijf in balans

Opbranden of opleven? Vind balans in je leven!

Je doet je best om alles te doen, en ook nog graag zo goed mogelijk. Een geweldige carrière opbouwen, een gelukkig gezin en een bloeiend sociaal leven – we willen het allemaal, tegelijkertijd. De balans tussen werk en privé gaat daarom meestal over een gebrek aan (vrije) tijd. Waar het eigenlijk over zou moeten gaan, is over de vraag of je doet wat je wilt, en wilt wat je doet. Als je deze vragen hebt beantwoord, kun je bewust keuzes gaan maken voor werk en privé. Je weet immers beter wat je wilt en wat belangrijk voor je is.

Veel mensen denken dat er maar 2 smaken zijn als het gaat om de balans tussen werk en privé; je werkt om te leven of je leeft om te werken. Maar bekijk het eens anders. Zie je werk als een manier om je talent te benutten, waarmee je ook nog eens iets waardevols voor anderen kunt betekenen. Werk is leuk, het geeft (en kost soms ook) energie, het daagt je uit, geeft betekenis en is soms ook helemaal niet leuk, saai of ronduit vervelend – het is net het leven! Tegelijkertijd is er meer in het leven dan alleen werk. Verbinding met anderen, je kinderen opvoeden, boodschappen doen, reizen, opruimen. Prettige en noodzakelijke elementen, net als in net werk. Als je het hebt over de balans tussen werk en privé heb je het eigenlijk over inspanning en ontspanning. Als die 2 goed in balans zijn, haal je zoveel mogelijk uit jezelf. Je hebt passie in je lijf, je werk geeft je energie, je benut je talenten én hebt voldoende ruimte voor een gelukkig en gezond privé leven.

Workshops en trainingen

ZijDoet. biedt een serie op elkaar afgestemde trainingen die jou helpen een goede balans te vinden en houden tussen werk en privé. In de modules komen de volgende onderwerpen aan bod:

√ Energiemanagement
√ Bewustwording van patronen en belemmerende gedachten
√ Aandachttraining
√ Vitaliteitstraining – verminder je spanning en stress
√ Life-work balance

Stuur ons een bericht

Heb je een vraag of opmerking? Dan horen we dat graag. Stuur een bericht en we komen er zo snel mogelijk op terug.

Not readable? Change text. captcha txt