Stilletjes op zoek naar een nieuwe baan?

 in Groei in je carriere, Jezelf profileren

Ontdek het ‘geheime’ knopje dat LinkedIn onlangs introduceerde…

Tijdens mijn LinkedIn trainingen merk ik dat mensen vaak bezorgd zijn over ‘wat hun werkgever denkt’ van hun LinkedIn gedrag. Jaren terug heerste het beeld dat je alleen je profiel ging updaten als je ‘op zoek was’. En soms wil je dat (nog) niet aan je werkgever laten weten….

Gelukkig weten mensen inmiddels wel beter en gebruikt men LinkedIn niet alleen als tool om te solliciteren maar ook om te netwerken en vakkennis bij te houden.

Alleen openlijk solliciteren via het netwerk of vacatures aanklikken, dat durven de meeste mensen niet omdat ze bang zijn dat ze hiermee de carrièrekansen verspelen bij de huidige werkgever.

Hier heeft LinkedIn iets op gevonden! LinkedIn heeft een ‘geheim’ knopje gemaakt waarmee je de markt wel kunt laten weten dat je open staat voor eventuele kansen of aanbiedingen, zonder dat dit meteen zichtbaar is.

Hierdoor blijf je het best op de hoogte van je kansen op de arbeidsmarkt zonder je beschikbaarheid rond te bazuinen.  Je vindt het onder ‘vacatures’ en dan ‘voorkeuren’. Je schuift het knopje op ‘aan’ en geeft aan in welk soort vacatures je eventueel geïnteresseerd bent.

Je bent alleen vindbaar voor mensen met een betaald LinkedIN account en LinkedIn zorgt er voor dat de recruiters en HR specialisten van jouw eigen bedrijf jouw openstelling niet onder ogen krijgen. Handig als je op de hoogte wilt blijven van nieuwe kansen en mogelijkheden!

Aanbevolen berichten

Jouw reactie