Kun je wel een instant hapiness boost gebruiken? De wetenschap heeft een doodsimpele suggestie!

 in Algemeen, Blijf in balans

Soms is het gewoon zo’n dag. Je verslaapt je, de koffie is op en je komt in een afschuwelijke file. Op werk krijg je ruzie met een klant, en dan heb je ook nog eens een bad hair day 😉

De verleiding is groot om op zo’n dag onder je dekbed te kruipen en te hopen dat het morgen beter wordt. Goed nieuws! Een nieuwe studie onder meer dan 10.000 mensen toont aan dat het super simpel is om je stemming te verbeteren (en dat je dus niet de hele dag chagrijnig rond hoeft te lopen omdat alles tegen zit).

Alles wat je hoeft te doen is opstaan.

Onderzoekers van de Universiteit van Cambridge en de Universiteit van Essex gebruikten voor de studie een smartphone app om real-time informatie over de stemmingen en de activiteiten van meer dan 10.000 deelnemers te verzamelen. Toen ze deze enorme dataset analyseerden, kwamen zij tot een simpele conclusie: wil je direct gelukkiger zijn, sta gewoon op en beweeg!

“Wat we hebben gevonden is dat om gelukkiger te zijn, je echt geen marathon hoeft te lopen – alles wat je echt moet doen is gedurende regelmatig in beweging komen (licht lichamelijke activiteiten)”, aldus dr. Jason Rentfrow (Cambridge). Slechts een klein beetje bewegen kan al een enorme boost geven!

Slechts een klein beetje extra beweging maakt mensen aantoonbaar gelukkiger.

Het is al langer bekend dat gelukkige mensen in het algemeen actief zijn. Nu blijkt dus dat je al bij een beetje beweging in een betere stemming komt, ongeacht hoe gelukkig je overall bent. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de positieve effecten van bewegen op je gezondheid, denken en je creativiteit.

Dus de vraag is: wanneer ben jij voor het laatst opgestaan om een beetje rond te lopen? Misschien is NU een goed moment!

 

 

Bron: PSYBLOG

 

 

 

Aanbevolen berichten

Jouw reactie