Techionista… Een mooie naam voor een mooi bedrijf

 in Algemeen

Op een evenement vorig jaar, waar ik sprak over personal branding kwam ik Vivianne Bendemacher tegen. Zij organiseerde het evenement, dat ging over technologie en vrouwen, vanuit haar bedrijf Techionista. Net als bij ZijDoet. is ook de missie van Techionista om vrouwen te ’empoweren’. Alleen doen zij dat via technologie. En dat blijkt hard nodig.

Daarom laten we je graag kennis maken met het bedrijf dat Vivianne samen met haar compagnon Tamira van Roeyen heeft opgezet. En als jij geinteresseerd bent in (een baan in) technologie, lees dan vooral verder.

Techionista zet zich dus in voor de empowerment van vrouwen via technologie. Dat is hard nodig want met de diversiteit in de techwereld is het droevig gesteld. In Nederland is bijvoorbeeld 90 procent (!) van de programmeurs man.

De komende 5 jaar gaan er wereldwijd 7 miljoen banen verdwijnen ten gevolge van opkomende technologie. Er komen ook wel wat banen voor terug: zo’n 2 miljoen. Maar die zijn allemaal tech-gerelateerd. Nu al kunnen bedrijven hun vacatures niet invullen met goed geschoold personeel (nog los van de man/vrouw-discussie). Als we dan wél even inzoomen op vrouwen: van elke 20 banen die verdwijnen, vinden vrouwen er eentje terug. Voor mannen is dat 1 staat tot 4. Nogal een verschil…

Daar liggen dus kansen voor vrouwen, maar ook bittere noodzaak. Als we nu niets doen, gaan vrouwen massaal de boot missen. That’s where Techionista comes in 🙂

Techionista empowert vrouwen op 4 manieren:

1. Zij inspireren en enthousiasmeren. Dat doen ze door overal aanwezig te zijn in de media. Zo zie je Vivianne Bendermacher (Founder Techionista) als tech-expert bij RTL Boulevard, heeft zij techcolumns op LINDAnieuws, in Technisch Weekblad en staat zij op podia als spreker. Het plan is nog meer Techionista’s naar voren te schuiven, zodat er meer vrouwen in de media zijn als het over tech gaat. Neem even de tijd om dit interview met Vivianne te bekijken waarin de noodzaak om vrouwen te empoweren via Technologie wordt uitgelegd.  Kijk vanaf 07 min 27 sec.

2. Ze maken rolmodellen uit de techscene zichtbaar door hen letterlijk een podium te bieden tijdens de events.

3. Techionista leidt op mét baangarantie. Ze organiseren onder andere coding classes, coding bootcamps, personal branding sessies, growthhacking: en waar maar behoefte aan is. Op dit moment leiden ze vrouwen op tot Data Scientist (in samenwerking met SAS).

4. En Techionista verbindt. Daartoe organiseren zij events met als doel communitybuilding.

Wil je op de hoogte blijven over de evenementen die Techionista organiseert? Check www.techionista.com.

 

 

Recente berichten

Jouw reactie