Not happy where you are? Move! You’re not a tree (en update meteen je LinkedIn profiel:)

 in Groei in je carriere, Jezelf profileren

Zo zet je via LinkedIn een grote stap richting je droombaan: tips voor een perfect profiel

Vrienden, partner, familie, werk.. ze vragen allemaal tijd. Tijd die we structureel te kort komen. Je kan dus maar beter zorgen dat je die schaarse tijd goed besteedt. Ook in je werk. Ben je niet gek op wat je doet? Zoek wat anders! Je bent dichterbij je droombaan dan je denkt. Met deze 5 stappen bouw je binnen no-time een optimaal LinkedIn profiel en word je binnenkort misschien wel voor die top job gevráágd.

  1. Voeg een foto toe

Je profielfoto is je virtuele handdruk. Voeg dus een foto toe die past bij wat jij wilt uitstralen als professional. Zorg ervoor dat je recht in de camera kijkt met een vriendelijk gezicht, dat komt betrouwbaar over. Wanneer je een foto op je profiel hebt, wordt deze 21 keer vaker bekeken en ontvang je tot 36 keer meer berichten! Win-win dus. Ook belangrijk is dat je foto van goede kwaliteit is en dat jij er alleen op staat. Tenzij je dierenarts of relatietherapeut bent, horen partners of huisdieren niet thuis in je profielfoto.

  1. Houd je profiel up to date

Zorg dat uit je profiel duidelijk blijkt bij welk bedrijf je werkt, welke functie je hebt en hoe lang je daar al werkt. Professionals die hun LinkedIn profiel up to date houden worden 18 keer vaker gevonden door recruiters. Zit je momenteel in een overgangsfase? In plaats van simpelweg ‘werkzoekende’ op je profiel te zetten, kun je in je functieomschrijving aangeven wat je graag zou willen doen. Bijvoorbeeld: “Ervaren communicatiemedewerker, beschikbaar voor een woordvoerdersfunctie in de FMCG branche.” Ben je starter op de arbeidsmarkt? Vergeet dan niet om je studie of opleiding toe te voegen. Dat is niet alleen belangrijke informatie voor potentiële werkgevers, maar kan ook helpen om (weer) in contact te komen met studiegenoten.

  1. Noem relevante vaardigheden

Een lijst van relevante vaardigheden op je profiel laat anderen (recruiters) zien waar jij goed in bent en op basis daarvan een juiste match met een potentiële werkgever te maken. Probeer tenminste 5 relevante vaardigen toe te voegen aan je profiel. Ook dit zorgt ervoor dat meer mensen je profiel bekijken. Tip: zet je vaardigheden op volgorde van waar je bekend om wilt staan en LinkedIn doet de rest door je connecties te vragen om je te ‘endorsen’ voor die vaardigheden. En hoe meer endorsements je hebt, hoe hoger je terecht komt in zoekresultaten van recruiters.

  1. Voeg je locatie toe

Meer dan 30% van de recruiters maakt gebruik van geavanceerd zoeken op basis van locatie, dus als jij een baan zoekt bij jou in de buurt is het slim om op je profiel aan te geven waar je woont. Hoe meer informatie je recruiters kunt geven, hoe groter de kans dat je wordt gevonden voor die toffe nieuwe uitdaging. Plus, als mensen uit je netwerk weten dat je in Amsterdam woont, dan is het gemakkelijker om even af te spreken voor een kopje koffie als zij zelf voor werk in Amsterdam zijn. Omgekeerd werkt dit natuurlijk ook!

  1. Toon je ervaring en ambities

Het schrijven van een goede samenvatting kan een uitdaging zijn maar is wel heel belangrijk! Met een sterke samenvatting waarin je relevante trefwoorden gebruikt (dus waarop jij gevonden wilt worden) ontvang je meer profielbezoeken. In je samenvatting vertel je wie je bent, waar je ervaring ligt en wat je interesses zijn. Maar laat ook je persoonlijkheid en ambities spreken! Dat vindt maar liefst 78% van de HR mensen belangrijk.

Succes!

p.s. Wil je in een halve dag alle ins en outs van LinkedIn leren kennen zodat je meteen met volle kracht vooruit kan? Boek dan hier de workshop!

Bron: Coopr voor LinkedIn

Aanbevolen berichten

Jouw reactie