Nooit meer een excuus om niet te lezen: zo wordt het heel simpel om 100 boeken per jaar te lezen!

 in Algemeen, Groei in je carriere

Het geheim van denken als een CEO? Volgens grote namen als Bill Gates, Warren Buffett en Mark Zuckerberg is het heel simpel; lees gewoon 100 boeken per jaar. Nu lijkt het de meesten van ons heerlijk om regelmatig met een goed boek onder een dekentje op de bank te kruipen, maar slechts een handjevol van ons doet het ook echt; het ontbreekt ons simpelweg aan tijd. Hoe doen al die enorm drukke miljonairs dat dan, en – belangrijker nog- hoe gaat het jou lukken?

Volgens auteur Darius Foroux is het voor iedereen haalbaar om 100 boeken per jaar te lezen, hoe druk je het ook hebt. Zijn tips:

1. Koop boeken van tevoren

Als je jezelf een nieuwe gewoonte wilt aanleren helpt het om alle obstakels uit de weg te ruimen die de nieuwe routine in de weg kunnen staan. Wil je elke dag je vitamines in gaan nemen? Zet het potje op ooghoogte. Nu eindelijk beginnen met hardlopen? Koop eerst goede schoenen. Wil je meer boeken gaan lezen? Wacht niet met het kopen van een nieuw boek tot je er één uit hebt, maar zorg dat er altijd boeken voor het grijpen liggen. Als je meer boeken in huis hebt heb je meer keuze, waardoor je meer gaat lezen aldus Foroux. Waarom? Omdat je het lezen van een boek nu eenmaal niet plant. Je denkt niet in januari: dit boek ga in de eerste week van juni lezen. Nee, je leest een boek uit, kijkt wat je nog allemaal hebt liggen en beslist welke je nu gaat lezen. Nooit meer een excuus om NIET te lezen!

2. Lees altijd

Zo simpel is het: lees altijd. Nee, je zult niet ineens op wonderbaarlijke wijze uren vinden om dat ene boek te lezen. In plaats daarvan moet je een bewuste keuze maken om elk moment van de dag dat je hebt, te gebruiken om te lezen. Vind een manier om om je schema en leefsituatie heen te lezen zegt Foroux. Je kunt lezen terwijl je in de trein zit, in de wachtkamer van de dokter, in je lunchpauze of als je een bad neemt. Het lijkt zo simpel, en dat is het eigenlijk ook. De meeste mensen lezen 50 bladzijden per uur. Als je elke week 10 uur leest, lees je 26.000 bladzijden per jaar. Als het gemiddelde boek 250 bladzijden heeft, lees je dus 104 boeken per jaar!

3. Lees wat je leuk vindt

Wil je veel lezen? Dwing jezelf dan niet boeken te lezen die je – op dat moment – niet interesseren. Niet alle boeken zijn voor iedereen. Een boek mag dan een bestseller zijn, misschien vind jij de schrijfstijl vreselijk. Sla je de bladzijden niet achter elkaar om, leg het boek dan weg en pak een boek dat je verslindt. Het leven is te kort, en het aanbod van boeken te groot, om jezelf te dwingen saaie boeken te lezen.

Bron: Inc.com

Aanbevolen berichten

Jouw reactie