LinkedIn, waarom zoú ik? (Dat gebruik je toch vooral om te solliciteren?)

 in Groei in je carriere, Jezelf profileren

Dat een eerste indruk belangrijk is, dat weet je nu zo langzamerhand wel. En dat daar een goed voorbereid verhaal bij hoort, een niet te slappe handdruk en zorgvuldig oogcontact. Dat is er ook flink ingeramd. Je krijgt tenslotte nooit een tweede kans om die eerste indruk te maken.

Maar wat als je die eerste indruk al achtergelaten hebt zonder dat je je daar bewust van bent… Wat als men zich al een beeld van jou gevormd heeft, zonder dat je de ander überhaupt ontmoet hebt… De kans is groot dat men je al gegoogled heeft vóór jouw eerste afspraak.

En zo komt men op je LinkedIn profiel terecht dat je 3 jaar geleden even snel hebt geschreven en al die tijd van plan was om te updaten. Maar het kwam er niet van. De samenvatting heb je voor het gemak overgeslagen, je foto slaat eigenlijk nergens op en je laatste functie is niet je huidige…

Uit onderzoek komt naar voren dat het lastig is om een beeld dat men zich van jou gevormd heeft, te veranderen. Het is dus verstandig om je zelf eens te googelen en te kijken wat er zoal boven komt en wat dat voor perceptie bij anderen kan opleveren.  Je zult zien dat je LinkedIn profiel vaak bovenaan komt te staan.

Ook het idee van mensen dat je je LinkedIn profiel vooral nodig hebt als je gaat solliciteren is achterhaald.  Via LinkedIn zoeken anderen jou op je specialisme, zoektermen en functie, je kunt er je vakkennis bijhouden, je kunt het gebruiken als netwerksysteem en LinkedIn fungeert als meest betrouwbare databank voor jouw contacten. Toch horen wij dit vaak:

  • Ik doe weinig met LinkedIn omdat ik niet precies weet wat men van mij ziet en wat niet
  • Ik ben bang dat mijn baas denkt dat ik ga solliciteren als ik aan mijn profiel werk
  • Ik heb geen tijd om precies uit te zoeken hoe het werkt
  • Ik heb helemaal niks met sociale media waar iedereen van alles op zet
  • Ik wil wel iets doen met LinkedIn maar weet niet wat ik over mezelf moet schrijven
  • Ik moet er wel wat mee maar het komt er steeds niet van

Herken je je hierin? Dan is onze workshop ‘LinkedIn Slim Gebruiken’ op 31 maart misschien wel wat voor jou. In 3,5 uur leggen we je uit hoe LinkedIn werkt, waarvoor je het platform kunt gebruiken en hoe je een sterk profiel schrijft. Ook leer je wat de do’s en don’ts zijn en hoe je LinkedIn kunt inzetten om je eigen profilering te verbeteren. Het is een praktische training waarbij je met je eigen laptop aan de slag gaat. Je hebt dus meteen resultaat!

Vroegboekkorting:

Wij geven graag een korting aan ‘doeners’.:) Lezers die zich voor 8 maart inschrijven ontvangen een riante korting. Dat betekent dat de training van een halve dag je geen 225,- euro maar slechts 175,- euro per persoon kost. Dat is excl. btw en incl. koffie, thee en handouts. En neem je een collega of vriendin mee, dan krijg je zelfs extra korting en betalen jullie ieder 160,- euro. Meer weten?

Aanbevolen berichten

Jouw reactie